Одбијена жалба, Саша Синђелић ће бити изручен Хрватској

Апелациони суд Црне Горе одбио је као неосновану жалбу и потврдио одлуку Вишег суда у Подгорици, којом је одлучено да Саша Синђелић буде изручен Хрватској ради издржавања затворске казне.

У Апелационом суду подсећају да је решењем Вишег суда у Подгорици одлучено да су испуњене законске претпоставке за изручење Синђелића Хрватској, ради издржавања казне затвора од 21 године, због убиства.

"У поступку одлучивања Апелациони суд Црне Горе је утврдио да је првостепени суд на правилан и законит начин утврдио да су испуњене законске претпоставке за изручење окривљеног Саше Синђелића, па побијаним рjешењем није повређено нити једно право прописано Европском конвенцијом о екстрадицији, Закона о међународној правној помоћи у кривичним стварима и Уговора између Републике Црне Горе и Републике Хрватске о изручењу", саопштено је из Апелационог суда.

Раније је објављено да уколико решење о изручењу Синђелића Хрватској постане правоснажно, то неће бити сметња за епилог судског поступка за покушај тероризма који је у мају ове године окончан првостепеном пресудом.

Подсетимо, Синђелићу, који има својство сведока сарадника у поступку за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године, решењем Вишег суда у Подгорици почетком септембра одређено је изручење суседној Хрватској, која га потражује због издржавања 21-годишње затворске казне.

Министарство унутрашњих послова недавно je одбило захтев за азил Саше Синђелића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара