Словеначка "Адрија ервејз" обуставила летове, нема новца

Словеначка авио компанија "Адрија ервејз" саопштила је да је обуставила све летове планиране за данас и сутра због недостатка новца.

Како се наводи у саопштењу компаније, руководство превозника је затражило од владе четири милиона евра, али та средства нису одобрена, преноси агенција СТА.

"Одлука да привремено обуставимо летове последица је недостатка новца који је авиокомпанији потребан за даље пословање. Компанија интензивно тражи решење у сарадњи са потенцијалним инвеститором. Циљ је да омогућимо 'Адрија ервејз' да поново лети", наводи се у саопштењу компаније која је упутила извињење путницима и партнерима.

Како се наводи, превозник је некада био у државном власништву, али је приватизован 2016. године и продат немачком фонду "4К Инвест".

Од тада је продао све своје авионе и дао их у закуп, али медији указују на то да се дуг према добављачима повећава - неки извештаји наводе чак 60 милиона евра.

Будући да, упркос проблемима, половина путника љубљанског аеродрома користи услуге "Адрија ервејза", очекује се да ће ускоро бити покренути планови за помоћ аеродрому.

Како се наводи, држава Словенија не може да спаси овог авиопревозника, али је је показала спремност да измени законе који би омогућили субвенционисање кључних рута.

Оператер аеродрома Љубљана такође је рекао да има план за ванредне ситуације, али да још није открио детаље.

Како преносе словеначки медији, оваква одлука компаније је утицала на неколико стотина путника који су имали резервисане летове, а неизвесна је и судбина запослених у "Адрија ервејзу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије