Орбан: Мигранти не би стигли до Немачке да је Србија била у ЕУ

Западне државе у Европској унији пате од "замора проширења" и користе новије чланице као "жртвеног јарца" због својих проблема, изјавио је премијер Мађарске Виктор Орбан.

Премијер Мађарске је, такође, рекао за државни радио да "илегална миграција не би стигла до Немачке" да су земље попут Србије биле део ЕУ већ за време мигрантске кризе, 2015. године, пренео је АП.

Орбан је рекао да очекује да ће се бивши министар правде Ласло Трочањи именован за новог европског комесара за проширење суочити са "врућим моментима" током предстојећих расправа, пре гласања европског парламента о новом саставу Европске комисије.

Мађарска је суочена са поступком ЕУ око поштовања владавине права и демократских процедура, укључујући законе који су усвојени док је Трочањи био министар правде, али је Орбан рекао да се професионално Трочањију не може ништа замерити, осим "да је Мађар".

број коментара 5 Пошаљи коментар
(недеља, 15. сеп 2019, 09:57) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Ako taj covek.....

Ako taj covek Orban je toliko spreman,,jak,,i Inteligentan, neka se obrati sa molbom komandantima NATOp. i EU savezu ,DA promene Politiku prema zemljama Afrike i Sr.
Istoka, pa da problem sa emigracijom rese
sto pre...Pero


(субота, 14. сеп 2019, 11:26) - anonymous [нерегистровани]

EU

Da, da... Vi bi radno nama ostavili sve migrante. Neka hvala. Hvala bogu da nismo u EU, onda bi nam vi određivali koliko koga mora da primimo.

Znači Srbiji treba dozvoliti da uđe u EU samo da bi mogli da nam uvalite sve migrante? Mislim da ste se malo zeznuli... Mislili ste ako nas izostavite da će nama svi migranti ostati? Nisu ni oni blesavi...oni hoće u države EU... A hvala bogu mi to nismo i nadam se nikad nećemo ni biti. Možemo mi sami da stvaramo i pravimo NAŠE standarde a ne tuđe.

(субота, 14. сеп 2019, 08:21) - Непергаћа, Јово [нерегистровани]

Можете Г-дине Орбан

да повучете признање за окупирану територију Косова и Метохије, ако сте нам пријатељ и настојите да зближите Мађарски и Српски народ.

(петак, 13. сеп 2019, 21:07) - Воронцов [нерегистровани]

А одакле мигранти стигну у Србију?

Преко територије ЕУ.

(петак, 13. сеп 2019, 18:57) - Рауш [нерегистровани]

Орбан и Мађарска

Орбан да повуче признање косова ако је искрен пријатељ Србији и Србима.