Кривичне пријаве због помора рибе у пљеваљским рекама

Црногорска полиција је поднела кривичне пријаве против ТЕ "Пљевља" и четири одговорна лица због еколошког инцидента и помора рибе у рекама Везишница и Ћехотина.

Кривична пријава поднета је против ТЕ "Пљевља", извршног директора ТЕ "Пљевља" Владимира Шестовића, руководиоца Сектора за оперативну контролу и планирање у ТЕ "Пљевља" Д. Б., сменског инжењера у ТЕ "Пљевља" Р. Д. и стручног лица за заштиту животне средине у ТЕ "Пљевља" С. В., преносе Вијести.

Полиција је саопштила да је прикупила доказе који указују на сумњу да су предузеће ТЕ "Пљевља" и одговорна лица у наведеном привредном друштву починили кривична дела загађење животне средине и кривична дела непредузимање мера заштите животне средине.

Вест да је дошло до помора рибе у Везишници и Ћехотини изазвала је огорчење становника Пљеваља и целокупне јавности.

Електропривреда Црне Горе је саопштила да је након детаљне анализе утврдила да је запослени у ТЕ "Пљевља", сменски инжењер Р. Д., отворио вентил који контролише испуштање материја у реку Везишницу, која се улива у Ћехотину.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 12. јул 2019, 07:49) - flamantes [нерегистровани]

Odgovorni trebaju odbovarati...

... po zakonu, mada se ne radi o otrovu u pravom smislu riječi, radi se o gušenju ribe, a ne trovanju.

(четвртак, 11. јул 2019, 14:48) - anonymous [нерегистровани]

Naravno da su i ranije pustali u reku otrov

Ovaj skandal traje godinama. Sad ce vec 20 Godina od kako se zavrsio balkanski rat. Prije je bio skandal u 1968 god a posle rata nema ribe skoro nikako jer se stalno pusta otrov u rijeku....

(четвртак, 11. јул 2019, 12:02) - fitke/trifke [нерегистровани]

A zašto...

Je taj ventil napravljen i usmeren ka reci. Mora da su tu i ranije malo po malo puštali otrove u reku, a ovoga je to neko previše otvorio. Šta reći, velika sramota.