Синђелић побегао у Црну Гору, тражи азил

Главни црногорски специјални тужилац Миливоје Катнић потврдио је да је српски држављанин Александар Саша Синђелић, сведок сарадник у случају покушаја тероризма у октобру 2016. године, стигао илегално у Црну Гору и да је затражио политички азил.

Миливоје Катнић је рекао да су Александру Саши Синђелићу више од петнаест дана стизале сталне, конкретне претње да ће бити убијен, преноси РТЦГ.

"Синђелић је преко стаза, мимо граничног прелаза и редовних прелаза бежао у Црну Гору, што је било видно на његовим ногама и телу. Саопштио је граничним органима, односно инспекторима у Рожајама да је у озбиљном прогону и да је био приморан да напусти Србију", рекао је Катнић.

Истакао је да је Синђелић желео да разговара и са црногорским Специјалним државним тужилаштвом.

Катнић је рекао и да ће након истраге знати како ће даље поступити.

"Оно што је чињеница је да је у Црној Гори и да је изјавио да тражи политички азил и да је прогоњен у месту становања. Иначе, он је отац четворо деце. Жена му је пред порођајем или се породила, а он је у ситуацији да је у Црној Гори и да мора да бежи. Искључиво због тога што је морао да сведочи пред судом у Црној Гори", навео је Катнић.

"Мислим да ће ова држава и цивилизовано друштво решити проблем у складу са законом", додао је Катнић.

Александар Саша Синђелић је сведок сарадник у судском процесу против четрнаест оптужених за покушај тероризма у Црној Гори.

Још током суђења, одбрана оптужених је покушала да оспори Синђелићев кредибилитет, тврдећи да је реч о особи која није поуздана, да ради за разне стране службе и да је комплетна његова прича о припреми државног удара намонтирана, подсећа РТЦГ.

Виши суд у Подгорици је, након вишемесечног испитивања, прихватио кључне исказе његовог сведочења, који су потврђени доказима из истраге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво