Црна Гора, Мандићу и Кнежевићу по пет година затвора у случају "Државни удар"

Судско веће Вишег суда у Подгорици прогласило је кривим све оптужене за случај тероризма на изборни дан у Црној Гори октобра 2016. године, а лидере опозиционог Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Kнежевића осудио на по пет година затвора.

Мандића и Кнежевића се нису појавили у судници на изрицању пресуде у предмету који је у јавности позантији као случај "Државни удар".

Возач ДФ Михаило Чађеновић осуђен је на годину и шест месеци затвора, а у казну ће бити урачунато и време проведено у затвору.

Највећа казна, за покушај тероризма на дан парламентарних избора 2016. године и стварање криминалне организације, изречена је руским држављанима Едуарду Шишмакову и Владимиру Попову у трајању од 15, односно 12 година затвора.

За кривична дела тероризам у покушају путем помагања и стварање криминалне организације оптужени су српски држављани: Братислав Дикић на казну од осам година, а Педраг Богићевић на седам година затвора, Немања Ристић на седам година, Србољуб Ђорђевић и Милан Душић на по годину и по затвора, Бранка Милић на три године, Драган Максић на годину и девет месеци затвора. Кристина Христић осуђена је на условну казну затвора.

"Сваки члан криминалне организације имао је унапријед одређен задатак и улогу, а у дјеловању криминалне организације постојала је спремност за примјену насиља и застрашивања, при чему су сви урачунљиви и свјесни свога дјела хтјели његово извршење и знали да је њихово дјело противправно", саопштила је судија Сузана Мугоша.

Пресуда је првостепена и оптужени ће имати право жалбе. 

Уочи изрицања пресуде око зграде Вишег суда појачане су мере безбедности. Постављена је ограда, а Његошева улица је затворена.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(субота, 11. мај 2019, 16:25) - anonymous [нерегистровани]

Osam muskarca i dve zene

Znaci Crno Gorska vlada smatra da je dovoljno osam muskaraca i dve zene da se tamo izvede drzavni udar!

Ja mislim da se oni plase i svoje senke kad legnu u krevet!  

(четвртак, 09. мај 2019, 23:17) - anonymous [нерегистровани]

djukanovic podrzava drzavni udar u Venecuelu

Sudjenje zbog "drzavni udar" a Milo Djukanovic javno podrzava opozicji u Venecuelu, znaci defakto podrzava vojni i drzavni udar. Ali ajde to objasnite ljudima koji podrzavaju i glasaju za staljinista koji vlada u Evropi tri decenije bez prestanka.

(четвртак, 09. мај 2019, 18:57) - eks [нерегистровани]

sramna gora

Upravo to. Nema veze sa sudjenjem i pravom, jer je "državni udar" insceniran isto kao "Račak" , a "kuhinja" i režija je ista - CIA .

(четвртак, 09. мај 2019, 17:22) - anonymous- [нерегистровани]

Bez naslova

"Žari pali Udbinski dizdare
I tvoja će kula doći na red"

(четвртак, 09. мај 2019, 17:19) - anonymous [нерегистровани]

zika

bez komentara

(четвртак, 09. мај 2019, 14:42) - anonymous [нерегистровани]

Marko Miljanov

1909g.Knjazevina CG popis 98% zborilo Srpski.
Srpska Sparta a danas NATO Montenegro.
Vaskrsnuce Prava Istorijska Crna Gora.

(четвртак, 09. мај 2019, 14:06) - Аустралија [нерегистровани]

Када ја као Аустралијски држављанин..

.. будем ухапшен у Тајланду Аустралијска Амбасада истог тренутка има обавезу, не добру вољу, обавезу да пошаље службеника амбасаде и обезбеди ми сву потребну помоћ укључујући и правну иако је моја кривица али каko сам држављанин Аустралије и имам право на конзуларну и осталу помоћ.

Шта је држава Србија урадила за своје држављане који су на правди Бога суђени и осуђени у овом циркусу од суда и суђења?

(четвртак, 09. мај 2019, 13:51) - R ZIVKOVIC Rotterdam [нерегистровани]

sudilo

se Srbima i Rusima samo zato sto su Srbi i Rusi!!

(четвртак, 09. мај 2019, 12:18) - anonymous [нерегистровани]

Sramota

Sramota za one sto se Njegosevim naslednicima smatraju!!!

(четвртак, 09. мај 2019, 12:17) - anonymous [нерегистровани]

drzavni udar

Ovaj drzavni udar ce zaista uci u istoriju. Tragikomicno.