Стравичан удес у Хрватској, погинуле четири особе из Србије

У тешкој саобраћајној несрећи на ауто-путу А-3 у Хрватској, између Среданаца и Славонског Брода, погинуле су четири особе из Србије, а једна је повређена. Међу настрадалима и тинејџер.

ХРТ јавља да се несрећа догодила у смеру Брегане и да су сви настрадали држављани Србије. 

Возач "шкоде октавије" словеначких регистарских ознака изгубио је контролу над возилом и слетео с пута. Након слетања ударио је у заштитну ограду уз ауто-пут.

Несрећа се догодила пола сата после поноћи. Настрадао је возач стар 42 године, као и путници који су имали 14, 43 и 47 година. Сувозач (28) једини је користио сигурносни појас и он је задобио лакше повреде, јавља портал Индекс.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(четвртак, 25. апр 2019, 12:51) - anonymous [нерегистровани]

Kakva tragedija :(

Pitam se da li je pre smrti gospodin vozač uopšte shvatio da je ubio klinca od 14 godina, klinca koji je tek trebalo da počne da živi?( Kakva tuga. Ja kad vezujem pojasi na zadnjem sedištu gledaju me kao ludaka, a inače ne krećem do nisu svi putnici vezani.Ko neće da se veže, može slobodno da šeta ili čeka autobus.Ali kakva jeziva tuga, klinac od 14 godina. :(

(четвртак, 25. апр 2019, 12:35) - anonymous [нерегистровани]

Postaviti fotografiju udesa na naplatnim rampama

Kao upozorenje.

(четвртак, 25. апр 2019, 11:35) - anonymous [нерегистровани]

Још један трагичан пример разлике...

...између способности да се положи возачки испит и способности да се учествује у саобраћају.Осим тога, возач је и домаћин у возилу, па је дужан да "руководи" понашањем и поступцима осталих путника у возилу.Наравно да ми је бескрајно жао свих који настрадају, макар и да су сами одговорни за то.Али ако и даље све остане на сажаљевању - црно нам се пише, како возачима, тако и не-возачима.Под хитно треба увести правила из области културе, обзирности и савесности у саставу возачке обуке и возачког испита, без чијег савладавања не би смело бити могуће положити испит.А не само вештина управљања возилом и познавање саобраћајних знакова.А видео сам и многе примере где новопечени возачи немају представе чак и о неким елементарним саобраћајним правилима или нека елементарна умећа управљања возилом.Такви ни касније не науче ништа.

(четвртак, 25. апр 2019, 10:46) - anonymous [нерегистровани]

Pojas

Treba da se koristi. Spokoj im dusama.

(четвртак, 25. апр 2019, 10:35) - Srbin iz Nemačke [нерегистровани]

Sigurnosni pojas

Nisu morali da poginu, žalosno da pored svih opomena neki ne koriste pojas.