Котор, називи улица на ћирилици премазани црвеном бојом

У которском насељу Шкаљари табле са називима двеју улица исписане ћирилицом премазане су црвеном бојом. Ради се о улицама Иво Бркановић и Мали Банат. Овај чин је изазвао негодовање грађана Котора, посебно становника који живе у овим улицама, преноси портал ЦдМ.

Грађани кажу да им није јасно зашто је то неко урадио и зашто би било коме у Котору сметао ћирилични назив улице. Очекују да ће општинске службе реаговати и да ће табле са префарбаним називима улица убрзо бити замењене.

Председница Скупштине општине Котор Драгица Перовић осудила је овај вандалски чин.

"Желим да верујем да се тај ко је то урадио већ покајао и да више оваквих инцидената неће бити јер то није примерено Котору који је препознат цивилизован град у сваком погледу", рекла је Перовићева за Дан и нагласила да ће се одлука Скупштине општине Котор о називима улица исписаним на два писма доследно примењивати, преноси ЦдМ.

Иначе, на табли Скупштине општине Котор у Старом граду, и то оној на латиничном писму, почетком јануара 2018. године, осванула је анти-НАТО налепница, али и она руске подршке са речима "Работајте братија".

Анти-НАТО налепница тада је залепљена и на спомен-плочи поморцима Боке погинулим у битци код Лепанта.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 24. мар 2019, 18:02) - anonymous [нерегистровани]

Zar nije i sluzbeno ukinuta?

I PPNjegos i Oslobođenj 1918..1945...Nato agresija1999......Sve su to oni ukinuli i priznali Pristinu za glavni grad.............sprej to samo potvrduje......Vreme pred nama ce ga izbrisati i Njegos i čirilica ce zasjati punim sjajem slobode....jer nijedno zlo dovjeka!!!

(недеља, 24. мар 2019, 12:56) - dragan -Augsburg (D) [нерегистровани]

Planeri su odavno isplanirali raspad CG

To sam cuo od jednog Albanca iz Ulcinja ovde u Nemackoj pre 15 god. Njihov cilj je da 10-15% istocne CG odvoje i pripoje Vel. Albaniji. Ne treba podcenjivati da su oni tamo vecinski dio stanovnistava. Na zapadu CG imate dosta Hrvata koji ce teziti matici Hrvatskoj. I tako dok se Crnogorci tuku za fotelje i tako se dele godinama ovi marginalci ima da to iskoriste. Svi ovi izolovani slucajevi, saranje srpskih tabli, napad na srpskog mladica, hapsenje srpske studenkinje,...itd. nisu bezveze. Sve su to oblici specijalnog rata sa ciljem da se napravi maksimalna netrpeljivost izmedju srpskog i crnogorskog naroda. Planeri na delu.

(недеља, 24. мар 2019, 12:22) - anonymou [нерегистровани]

Necrnogorci

Stvaraju svoju privatnu drzavu, i u tome imaju podrsku svog sefa, i natovaca, bice tu jos problema, a drzava ce im se raspasti i podeliti na 2-3 dela.

(недеља, 24. мар 2019, 11:54) - anonymous [нерегистровани]

Sasvim ocekivano

Stvara se ista klima kao i u HR. Ko cega znati, valjda su to i EU-NATO vrijednosti?