Линта: Натавак непријатељске политике

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оценио је као наставак непријатељске политике одлуку хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да и даље понавља врхунске лажи да је 1990-тих била великосрпска агресија на Хрватску и да се у Сребреници десио геноцид.

"Историјска је истина да је проусташки режим Фрање Туђмана извршио агресију на Југославију и Србе у Хрватској с циљем стварања Велике Хрватске без Срба. Тзв. Домовински рат није био одбрамбени, праведан и ослободилачки већ освајачки и злочиначки рат и наставак геноцидног рата који је НДХ водила против српског народа", наводи се у писаној изјави Линте.

Он је додао да резултат проусташке политике јесте етничко чишћење српског народа са подруја данашње Хрватске, западне Херцеговине, западнокрајишких општина и босанске Посавине, као и бројни злочини над Србима и систематско пљачкање и уништавање српске имовине. 

Линта наводи да све чињенице јасно показују да се у Сребреници 1995. године није догодио геноцид.

"Лажна и апсурдна прича о тзв. геноциду у Сребреници јесте у суштини средство борбе појединих западних центара моћи и бошњачких политичара против Републике Српске, Србије и српског народа. То јасно потврђује да се бошњачки политичари и интелектуална елита нису одрекли ратне политике Алије Изетбеговића и стварања унитарне и происламске БиХ. Ако постоји злочин који је најближи дефиницији геноцида онда је то злочиначка акција Олуја у којој је из Крајине протерано преко 220.000 Срба и убијено или нестало преко 2.000 Срба, као и злочиначке акције Хрватске војске и тзв. Армије БиХ 'Јужни потез' и 'Маестрал' у западнокрајишким општинама одакле је протерано преко 120.000 Срба и убијено 1.800 Срба", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво