Вуковарска полиција о нападу на Србина: Сукоб навијача

Вуковарско-сремска полиција данас у свом саопштењу тврди да је у случају напада на малолетног Србина на аутобуској станици у Вуковару према досадашњим сазнањима реч о сукобу припадника различитих навијачких група.

Полиција тврди да је након вербалног сукоба, у којем су учествовала двојица припадника једне навијачке групе против три припадника друге навијачке групе, уследио физички сукоб двојице малолетника, у којем је један лакше повређен, пренео је Индекс.

У среду увече малолетни Србин нападнут је на аутобуској станици у Вуковару.

То се догодило само два дана пошто је градоначелник Вуковара Иван Пенава изјавио да деца која наставу уче на српском језику у том граду не поштују хрватску химну јер не устају током њеног интонирања.

Нападнути тинејџер је ученик трећег разреда Техничке школе "Никола Тесла" у Вуковару који наставу похађа на српском језику.

Њега је напала група његових вршњака од којих само један није имао фантомку, а којег је он препознао као свог колегу из исте школе, али који наставу похађа на хрватском језику.

Хрватски портал "Срби" навео је да је препознати нападач малолетник, припадник навијачке групе Бед блу бојси (навијачи загребачког Динама), који и иначе прави проблеме у школи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије