Затворске власти: Медојевић тражио да иде у Клинички центар

Из црногорског Завода за извршење кривичних санкција (ЗИКС) саопштено је да је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић у петак прекинуо штрајк глађу, а данас је по сопственој жељи из затвора упућен у Клинички центар Црне Горе (КЦЦГ), ради детаљног прегледа и утврђивања здравственог стања.

У саопштењу се наводи да је Медојевић 30. новембра "стављен у затвор" и тада је започео штрајк глађу, због чега су затворски лекари континуирано пратили његово стање.

Из ЗИКС-а су навели и да је "Н.М. у току досадашњег боравка у Заводу за извршење кривичних санкција уредно користио право на шетњу и боравак на отвореном простору, остварио право на редовну и ванредну посету, као и да је користио прописано терапију од стране ординирајућег лекара из Клиничког центра Црне Горе".

Додаје се да му се у петак здравствено стање погоршало, па је упућен у Клинички центар.

"Дана 8. децембра услед погоршања здравственог стања Н. М., упућен је у Клинички центар Црне Горе. По обављеним медицинским прегледима и контролама, Н. М. је отпуштен из Клиничког центра са потпуно стабилним виталним параметрима. Истог дана прекинуо је штрајк глађу", напомиње се у саопштењу.

Додаје се да је 10. децембра, "Н. М. по сопственој жељи од стране затворског лекара упућен у Клинички центар Црне Горе ради детаљног прегледа и опсервације у циљу утврђивања свих медицинских параметара који представљају слику његовог здравственог стања".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара