Нобило: Давида није убила полиција

Младић из Бањалуке Давид Драгичевић није мучен и убијен у полицији, а његов отац Давор је политички изманипулисан, изјавио је угледни хрватски адвокат Анто Нобило, након што је напустио међународни адвокатски тим који је радио на овом случају.

"Могу засигурно рећи – нико га није силовао. Нико га није масакрирао. Није убијен у згради МУП-а. Није завера полицијско-тужилачких тела да би се убио 21-годишњи дечак. То није истина", рекао је Анто Нобило синоћ за Федералну ТВ.

Нобило је истакао да је отац страдалог младића очајан човек, којег разуме јер му је син страдао.

"Међутим, њега су обухватили људи из политике и они га отприлике усмеравају. Њима одговара да је (младић) био масакриран, да је силован, да га је убила полиција, да је министар унутрашњих послова то заповедио. Ништа од тога то није истина", рекао је Нобило.

Угледни хрватски адвокат је, иначе, неколико месеци био ангажован у адвокатском тиму у коме су још били Ифет Ферагет и Душко Томић.

Тим је спроводио истрагу независну од полиције и тужилаштва у Републици Српској.

Медији констатују да Нобило није објаснио који политичари су манипулисали оцем страдалог младића, али додају да се очито ради о противницима СНСД-а Милорада Додика, који су се два дана пре одржавања избора у БиХ уместо предизборног скупа прикључили протесту у центру Бањалуке.

Адвокатском тиму у којему је био Нобило полиција и тужилаштво у Републици Српској потпуно су омогућили приступ истрази.

Истовремено се у делу медија блиских опозицији у Републици Српској тврдило да је Давид Драгичевић (21), чије је тело пронађено у реци у Бањалуци, најпре силован, вишеструко злостављан и убијен у просторијама полиције, те да су власти, укључујући чак и председника Милорада Додика, заташкавали овај случај.

Отац несрећног младића организовао је у Бањалуци више од 230 дана протесте на којима је захтевао истину о убиству сина.

Било му је омогућено да о својим ставовима говори чак и у Народној скупштини РС, а био је формиран и парламентарни одбор који је спровео независну истрагу о страдању младића, чији се резултати поклапају са изјавом Нобила.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара