Дан: Матији Бећковићу забрањен улазак у Црну Гору

Црногорска полиције донела је решење којим се српским интелектуалцима, међу којима је и књижевник Матија Бећковић, забрањује улазак у Црну Гору, пише "Дан". Бећковић истиче да није добио решење о забрани уласка у Црну Гору.

Из Граничне полиције је саопштено да је прелазак државне границе, осим Матији Бећковићу, ускраћен и историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу, наводи Дан, а преноси РТЦГ.

Матија Бећковић је агенцији МИНА рекао да је из медија чуо да му је забрањен улазак у Црну Гору и да никакво решење није добио.

"Ако је то истина, не знам да ли се односи на мене живог или мртвог, пошто сам намеравао када умрем да живим у Црној Гори", рекао је Бећковић, преноси РТЦГ.

Историчар Чедомир Антић саопштио је да је почаствован што му је власт Мила Ђукановића забранила улазак у Црну Гору и позвао Србе у тој земљи и демократске Црногорце да остану храбри.

Антић је у писаној изјави, коју је медијима доставио Напредни клуб, Ђукановићеву власт назвао ауторитарним и шовинистичким режимом, преноси Фонет

Како је раније навео Дан, старешинама на свим граничним прелазима је достављен списак особа које ни случајно не смеју да уђу у земљу, јер "угрожавају националну сигурност Црне Горе".

Српски интелектуалци којима је забрањен улазак били су најављени као говорници на манифестацији поводом прославе Подгоричке скупштине.

Као главни разлог забране наводе се њихове раније изјаве, које су, према процени црногорских безбедносних служби, опасност по сигурност државе.

Централна прослава стогодишњице Подгоричке скупштине и Дана уједињења Црне Горе са Србијом и другим јужнословенским народима биће одржана 1. децембра у Крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, а требало је да беседи и Матија Бећковић.

број коментара 18 Пошаљи коментар
(петак, 02. нов 2018, 05:03) - Cica maca [нерегистровани]

Surovo

Osveta za Soraju!

(четвртак, 01. нов 2018, 18:54) - flamantes [нерегистровани]

izgleda....

... su devedesete vaš svijetla budućnost

(четвртак, 01. нов 2018, 17:13) - anonymous [нерегистровани]

Ispravna odluka

Devedesete su davno iza nas.

(четвртак, 01. нов 2018, 14:59) - anonymousherceg Novi [нерегистровани]

Bratska ljubav

Па зар наш патријарх није све био у праву.Тешко нама Србима у оваквом монтенегру.

(четвртак, 01. нов 2018, 14:56) - anonymous [нерегистровани]

smesno

Ovo je jednostavno smesno. Crnogorci da traze Crnogorcima da im odobre ulazak u svoju zemlju. Isto vazi i za Srbe: Srbi da traze odobrenje Srba da udju u sopstvenu zemlju. Mnogi su ovde jednostvno poludeli, a prave se pametni.

(четвртак, 01. нов 2018, 14:41) - anonymous [нерегистровани]

Хомер

Какав одговор песника! Достојан Хомера. Шта Хомера, Његоша! Поносан сам што живим у његово време.

(четвртак, 01. нов 2018, 14:22) - anonymous [нерегистровани]

Tihi protest

Mi cemo, jos jednom,"energicno" da branimo stabilnost u regionu.Tako, bar, nas drzavni vrh reaguje na ovakve bezobrazuke. Nije mi jasno, kako neiko iz naseg drzavnog vrha ne uvidja da politika"ko tebe kamenom ti njega hlebom" odavno ne daje rezultate. To se uvek protumaci kao znak nase nemoci...

(четвртак, 01. нов 2018, 14:21) - Тома-Трстеник [нерегистровани]

Шта рећи!!!

Црна Гора постаје све црња и црња
важно је да је Титова Биста слободно
и без визе ушла у Титоград односно у
Подгорицу..

(четвртак, 01. нов 2018, 14:17) - anonymous [нерегистровани]

Bez razuma

Da to nije normalno znamo svi ali i ovoj vlasti ce isteci rok upotrebe i zato netreba se osvrtati puno na kojekakve gluposti

(четвртак, 01. нов 2018, 14:11) - Galileo Galilei [нерегистровани]

Zahtjev

Tražim od države Crne Gore da mi zabrani ulazak u ixstu.Unaprijed hvala na pozitivnom rješenju u moju korist.