Додик: Комшић се мало преиграо

Актуелни председник Републике Српске и изабрани српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је Жељку Комшићу, будућем колеги трочланог колективног шефа државе, да се мало преиграо јер још није ни ступио на дужност а већ је, каже, успео да БиХ завади са Хрватском и Србијом.

Хрватски портал Данас то је протумачио да је Додик већ стао у одбрану Хрватске тако што је очитао буквицу Комшићу.

Комшић је, наиме, у само неколико дана након општих избора, који су у БиХ одржани 7. октобра, успео да узбурка духове својим изјавама.

Најпре најавом да ће БиХ тужити Хрватску због градње Пељешачког моста, а потом и тврдњом да је за њега Косово независна држава коју би БиХ требало да призна.

Коментаришући те изјаве, Додик је рекао, наводи Данас, да се Комшић "мало преиграо и уживео у улогу политичког месије који суседним државама дели лекције како треба да се понашају".

За Комшића је Додик рекао да је персонификација "политичког авантуризма која неће допринети сарадњи, а БиХ ће гурнути у још већи понор".

"Авантуризам је кад Комшић, након честитке и позива на сарадњу, коју је добио од председника Србије Александра Вучића, одговори да је Косово за њега независна држава. Ако претње, увреде и ароганција коју сада Комшић просипа по региону буду стил његове политике и у Председништву БиХ, бојим се да то неће водити никуда и биће врло тешко обезбедити комуникацију с окружењем", указао је Додик.

Иначе, избором Комшића за хрватског члана Председништва БиХ још се не мири ни званични Загреб, ни Хрвати у БиХ, а у три херцеговачке општине, поручили су му градоначелници, није добродошао.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 12. окт 2018, 09:02) - глас разума [нерегистровани]

Одсуство разума - први корак ка нестанку

Одсуство разума је увек први корак ка нестанку онога што је неразмуно...Требали би се и сами Бошњаци запитати колико ће овакви њихови неразумни трикови на крају допринети нестанку БиХ. Одавно већ није проблем у БиХ ни у Србима нити у Хрватима, већ у тежњи Бошњака да се само они за све питају, а Срби и Хрвати изопште из одлучивања. Буду ли и даље истрајавали у таквој погрешној политици, нестанак БиХ је само питање времена. Мирна и успешна БиХ може постојати, али само у међусобном уважавању и сарадњи уз поштовање изворног Дејтона. Ово је сад свакако довољан разлог да Хрвати траже свој ентитет у БиХ и "отцепљење" свог дела Федерације. Комшић и његов избор је заправо сам по себи толика дестабилизација и нож у срце тој држави. 

(петак, 12. окт 2018, 08:32) - anonymous [нерегистровани]

Komsic procitana knjiga

Komsic se u BIH zalaze za gradjanski princip, a kada je Srbija u pitanju, okrece se za 180 stepeni podrzavajuci nacionalni princip. To u politickom smislu sve pokazuje.

(петак, 12. окт 2018, 07:55) - P [нерегистровани]

Plan

Ako BiH prizna Kosovo, vrlo jednostavno, mi priznamo Republiku Srpsku pa da vidimo kakav ce izazvati efekat na jjedno ili drugo priznanje

(четвртак, 11. окт 2018, 20:43) - anonymous [нерегистровани]

Dzaba ti sve Milorade

Tvoj plan i Covica se istopi.