Вулин и Додик обишли фабрику "Орао", договор о новим улагањима

Министар одбране Александар Вулин обишао је с председником РС фабрику "Орао" у Бијељини, а током посете постигнут је договор да 50 одсто власништва добије фирма коју одреди Влада Србије, чиме ће се компанији обезбедити сигурност посла и нови технолошки корак који је неопходан.

Вулин и Додик су пре састанка са руководством компаније положили венац у Спомен-соби погинулим радницима - борцима, у кругу компаније.

Оценивши да је "Орао" једно од стратешки важних предузећа за развој ваздухопловства у Србији, те наводећи да Министарство одбране то веома добро зна, Вулин је рекао да је управо због тога и ове године у послове с том компанијом уложено више од три милиона евра.

"Компанија може да рачуна у наредних пет година да обим сарадње неће падати испод тога. За нас је Орао веома битан, баш као што је и Република Српска бескрајно битна за Републику Србију. Док је Александар Вучић председник Србије, Република Српска може да рачуна на помоћ и подршку - и дипломатску, и политичку и економску, и та подршка никада неће бити декларативна само на лепим жељама и заједничким појављивањима", рекао је Вулин.

Како је навео, та ће се подршка огледати и у отварању нових радних места, отварању мостова, улагању новца у оно што је битно за Републику Српску.

Додао је да "Орао", као и фабрика мотора специјалне намене на Палама и бањалучки "Космос", могу да рачунају на пуну подршку Министарства одбране Србије које ће увек своје послове "на првом месту закључивати са предузећима из Републике Српске".

"Република Српска може да се мирно и сигурно ослони на нас, на Министарство одбране, на Владу Србије, и са пуним поверењем да посматра и политику нашег председника Александра Вучића", поручио је министар.

Председник Додик захвалио је, пре свега, свим радницима "Орла" на "ванљудским напорима" да сачувају фабрику, истичући да је поносан на ту фабрику, али и данашњи договор да 50 одсто власништва добије фирма коју одреди Влада Србије, чиме ће се, додао је, омогућити сигурност посла и обезбедити нови технолошки корак који је неопходан.

број коментара 0 Пошаљи коментар