Завршена реконструкција тунела на прузи Бар-Београд у Црној Гори

У тунелу "Созина", на железничкој прузи Бар-Београд, завршена је реконструкција у дужини од 6.712 метра, чиме је омогућено да возови саобраћају брже и безбедније, саопштено је из Министарства саобраћаја и поморства Црне Горе.

На свечаности поводом завршетка реконструкције пруге на деоници Вирпазар-Сутоморе, у тунелу "Созина", Херман Шпиц, шеф сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори, објаснио је да уложена средства у реконструкцију, у износу од 4,3 милиона евра, враћају железницу на њене пројектоване стандарде, а возови ће ићи брже и безбедније, преноси РТЦГ.

"Штавише, будући да је овај сектор на линији Београд-Подгорица-Бар, он је веома битан за прекограничну сарадњу и доприноси бољој повезаности земаља Западног Балкана. Добра путна мрежа омогућава лакше брисање граница између земаља", нагласио је Шпиц.

Сектор саобраћаја у Црној Гори, заједно са сектором животне средине, предњачи у броју пројеката који су финансирани кроз доступне ИПА фондове, рекао је министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић.

Генерална директорка за европске фондове у Министарству европских послова Ивана Глишевић Ђуровић је поручила да процес приступања ЕУ доноси корист целом црногорском друштву.

Најконкретнији ефекти су, истиче, видљиви управо кроз спровођење важних инфраструктурних пројеката које бесповратном подршком финансира Европска унија.

број коментара 0 Пошаљи коментар