Бозанић поздравља искорак у српско-хрватским односима

Председник Србије Александар Вучић, заједно са председницом Републике Хрватске Колиндом Грабар Китаровић, посетио је на Каптолу надбискупа Загребачке надбискупије кардинала Јосипа Бозанића, који је поздравио храбар искорак у побољшању српско-хрватских односа, који су заједно направили председник Вучић и председница Грабар Китаровић.

Aлександар Вучић је приликом сусрета истакао да Католичка црква у Хрватској може много да помогне у зближавању два народа и двеју земаља, саопштила је служба за сарадњу са медијима председника Србије.

Рекао је и да се нада да ће се у будућности "више говорити о ономе што нас спаја, а не о ономе што нас раздваја".

Током разговора, кардинал Бозанић је казао да су односи Србије и Хрватске кључни за овај део Европе и да подржава сваку врсту дијалога који те односе може да побољша.

Након састанка, Загребачка надбискупија издала је саопштење у коме се наводи да је кардинал Бозанић дао подршку да се договором решавају отворена питања између Србије и Хрватске, како би се што више учвршћивали добросуседски односи и стабилан мир између две државе.

На састанку, који је трајао око 40 минута, разговарано је и о односу Католичке Цркве и Српске Православне Цркве, преноси Хина.

Како се наводи, размотрена су питања која се тичу односа верника Католичке Цркве и Српске Православне Цркве, како у Хрватској тако и у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво