У РС почело обележавање Дана Републике

Република Српска сутра обележава Дан Републике, а данас су тим поводом на гробљу "Свети Пантелија" у Бањалуци положени венци на Споменик палим борцима Војске Републике Српске.

На спомен-обележје цвеће су положили председник Републике Српске Милорад Додик, премијерка Жељка Цвијановић, председник Народне скупштине Недељко Чубриловић.

Полагању венаца присуствовали су министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Миленко Савановић, српски члан Председништва БиХ Младен Иванић и делегација представника Српске у Савету министара, коју ће предводити министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак.

Планирано је полагање венаца и на Тргу палих бораца НОР-а, на Спомен-костурници на Градском гробљу, као и цвеће на гробницу 12 бањалучких беба.

У оквиру обележавања Дана Републике данас ће бити одржана седница Сената Републике Српске.

Поводом обележавања Дана Републике, у Слатини код Лакташа, данас ће бити отворен нови смештајни комплекс Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић".

Из кабинета председника Српске саопштено је да ће у галерији Академије наука и уметности Републике Српске од 19 часова бити отворена изложба дела Сретена Стојановића.

Појачане мере безбедности

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да предузима појачане безбедносне мере поводом прославе 9. јануара и позвало све грађане да Дан Републике прославе у миру и достојанствено.

Из МУП-а Српске саветују грађанима који буду желели да прате сутрашњи свечани дефиле у Бањалуци, да поштују наредбе полицајаца на терену и да не носе пиротехничка средства и друге опасне предмете јер ће им бити одузети.

Грађанима се саветује и да, ради лакшег кретања и избегавања стварања гужви, не носе руксаке и торбе и да понесу неки идентификациони документ, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи