Владика Амфилохије: Мајка је радионица живота

Као што је сва творевина Божја – радионица живота, тако, изнад свега, материнска утроба, утроба жене је створена да буде радионица живота, а уништавањем природе око нас, убијањем зачете деце, материна утроба се претвара у радионицу смрти, поручио је у божићној посланици митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

"Отуда сваки абортус – чедоморство, представља не само човекоубиство него и христоубиство, богоубиство. Зато није случајно што је чедоморство озакоњено управо у временима атеизације људског рода", нагласио је митрополит Амфилохије.

Отуда није чудо, додао је митрополит, што се у тим истим временима "празник мајке замењује празновањем 'жене' – Даном жена, нечим безличним".

"Материнством пак као богоматеринством Пресвете Деве и сам Бог постаје наш 'Божић Бата', а кроз њега и свако дете наш брат и вечни сабрат", наводи се у посланици.

Митрополит Амфилохије у посланици наводи да "све извире и рађа се из 'Оца који је на небесима', из небеског очинства".

"Без Бога као Оца све је безлично, како у божанству, тако и у творевини", сматра митрополит.

Отуда и људска природа заснована само на телесности и природности лишена је личности, подвргнута пролазности и обезличењу, било да се ради о мушком или женском начелу или о "трећем роду" о коме се данас безумно говори, нагласио је Амфилохије.

"Није, дакле, нимало случајно што су обезбожене убице небеског очинства у 20. веку постале оцеубице, матероубице и детеубице", указао је митрополит.

Митрополит Амфилохије позива на веру, наду и љубав: "Загрлимо једни друге боголиким загрљајем и отпоздравимо речима: Ваистину се Христос Богочовек роди".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 06. јан 2018, 00:59) - anonymous [нерегистровани]

Ubija vise djece...

Nemoral...drustvene nepravde..nejednakost u bogastvu....i sama SPC...vrlo malo ucestvuje u borbi....kada je javno osudila enormno bogacenje pojedinih svestenika...a vozni park ko da su prestavnici CIE a ne SPC duhovne snage naroda.......

(петак, 05. јан 2018, 18:52) - Воронцов [нерегистровани]

Световни празници никога не угрожавају

Абортус је сам по себи нешто страшно, нешто трауматично и за саме жене. У осуди абортуса у праву је 100%. Данас постоје бројне друге безазлене методе које могу спречити нежељена зачећа, а не да се то ради на тако суров, трауматичан начин. Дан жена посвећен је успомени на борбу жена за њихова права у свету где је њихов рад био сурово експлоатисан и жене обесправљене. Деда мраз то је безазлени фолкор и не видим какву ће штету донети та забава. Световни празници и обичаји су безазлене ситнице наспрам толико страшних проблема са којима се човечанство сусреће.