Човић: Јасан став о Косову, нећемо кварити односе са суседима

Председавајући Председништва БиХ Драган Човић поручио је да ће Босна и Херцеговина своју међународну политику водити тако да не угрожава односе са суседним државама и истиче да ће се на исти начин односити према питању признавања Косова као независне државе.

"Имамо јасан став у односу на Косово. Односи према Косову биће онакви какве морамо усагласити с пријатељима", рекао је Драган Човић новинарима у Сарајеву коментаришући, како су пренеле агенције, заоштравање реторике у односима са Србијом након различитих тумачења изјаве члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића.

Изетбеговић је, наиме, у јучерашњем интервјуу Дојче велеу рекао да се нада да ће БиХ признати Косово, да је то, што се њега тиче, досад требало урадити, те да је он тај генератор који то гура.

Човић је новинарима потврдио да би чланови Председништва БиХ требало да допутују у Србију у узвратну службену посету 6. децембра.

Додао је да се ипак нада "мудром начину вођења политике у Србији", што би спречило погоршање међудржавних односа.

"У БиХ није реално тражити нешто што би утицало на односе са суседима", рекао је Човић.

Потврдио је и да добар део проблема са којима се БиХ суочава потиче из нарушених односа унутар те земље, па и у самом државном врху, чија три члана све више воде самосталне политике.

"Јасно је да је поверење (у Председништву БиХ) на доста ниском нивоу", навео је Човић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије