Келеминец поново палио примерке "Новости"

Председник проусташке Аутохтоне – Хрватске странке права Дражен Келеминец други пут за десет дана палио је примерке српског недељника "Новости". Келеминец се поново обрушио на Милорада Пуповца, издавача "Новости", против кога је поднео кривичну пријаву. Полиција удаљила мушкарца који протестовао против Келеминеца и присутних присталица А-ХСП-а.

Келеминец је овај пут спалио два примерка, а акцију је извео поводом кривичне пријаве коју је због "подстицања на тероризам и ширења национално-етничке мржње" подигао против издавача Новости, преноси тај српски недељник.

Како је потврдио новинарима, због готово идентичне акције коју је на истом месту извео пре десет дана, полиција га је позвала на разговор током којег их је обавестио да Новости није палио на јавној површини, већ у "пригодној кантици".

Скуп на ком се окупило десет Келеминчевих присталица прошао је без узвикивања усташког поздрава "За дом спремни", с којим је, додуше, завршен А–ХСП-ов позив новинарима на конференцију за медије.

Келеминец се поново обрушио на Милорада Пуповца, издавача Новости, против кога је поднео кривичну пријаву.

"Ја сам патриота који је 1991. бранио Хрватску, а Пуповчева страна нас назива усташама. Прво се спроводио 'САНУ 1', а сада се преко Пуповца спроводи 'САНУ 2'... Прошли пут смо спалили Новости јер насловнице 'Лeпа наша лепо гори' и 'Жаримо и палимо' представљају терористички чин и ширење национално-етничке мржње. Због тога смо данас поднели кривичну пријаву", рекао је Келеминец.

Према његовим речима, спаљивање је била порука власти у Хрватској да престане да финансира Новости јер то "није лист српске мањине, него Новости од фераловаца, који су увек били против хрватске државе".

"СДСС и СНВ хрватску државу и народ проглашавају геноцидним и тврде да је Хрватска злочиначка... срамота је од Пленковића што коалира с особом која мрзи Хрватску и наше поздраве, али нису му мрске наше куне", додао је он.

"Ја се полиције, закона и правде не бојим. Али спроводити великосрпску политику коју тражи 'мали Слобо Дачић' (Ивица Дачић), који је био десна рука Милошевићу у агресији... Ако они мене због тога буду прогонили, ја ћу бити сретан", рекао је Келеминец уз напомену како и сам има 'пријатеље Србе'.

Једном од њих, Николи Кркљеши, кога је представио као пензионисаног новинара из Ријеке, препустио је и реч.

"Након првог спаљивања на овоме месту донео сам одлуку да дођем из Загреб и дам своју подршку онима који пале недељник Новости... Ово што Новости пишу не иде у прилог српском народу ни у Ријеци ни другде, али ни хрватском народу", додао је Келеминчев симпатизер.

Иако је и данашњи скуп А–ХСП-а обезбеђивала полиција, која је снимала читав догађај, није интервенисала па је Келеминец, овај пут уз помоћ Кркљеша, још једном неометано обавио спаљивање, закључује се у тексту магазина СНВ-а.

Међутим, како преноси регионална телевизија Н1, полиција је реаговала на повике једног човека који је протестовао против Келеминца и дружине. Након што је Келеминец позвао полицајце да реагују, они су тог човека удаљили.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 12. сеп 2017, 16:38) - anonymous [нерегистровани]

Pravo resenje

Sve sto vise pisete o njima sve vise se nadju da zele u centru paznje to je ko mala deca prestanite da ih spominjete i mir je .