Влада Македоније о гласању у Унеску: Пратићемо став већине у ЕУ

Влада Македоније саопштила је да ће, приликом гласања о чланству Косова у Унеску, имати у виду позицију већине земаља чланица Европске уније.

Македонија развија пријатељске односе са свим суседним земљама. Када постоје осетљива питања између наших суседа, Македонија ће увек следити државне интересе засноване на добросуседству и унапређивању регионалне сарадње, неутралности и немешању у спорове међу државама, наводи се у саопштењу владе у Скопљу.

Ово саопштење представља одговор македонских власти на писање медија о разлозима повлачења особља из Амбасаде Србије у Скопљу.

Током вечери је влада у Скопљу поздравила објаву званичног Београда да се залаже за очување пријатељских односа и врати стање у односима две земље у уобичајене оквире, и истакла да је чврсто посвећена и да предузима интензивне напоре у циљу решавања насталих проблема.

У саопштењу прес-службе се наводи да македонска влада не жели да доноси исхитрене закључке и наглашава да развија пријатељске односе са свим суседним земљама, пренела је МИА.

"Нова македонска влада је чврсто посвећена и предузима интензивне напоре у циљу решавања насталих проблема, унапређујући међусуседске односе, сарадњу и партнерство са Србијом, као и другим земаљама у окружењу. Убеђени смо да је то једини начин да регион одлучно крене напред", пише у саопштењу.

Агенција Танјуг подсећа да је македонски премијер Зоран Заев почетком маја рекао да ће Македонија приликом наредног гласања о чланству Косова у Унеску бити неутрална.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара