Струга, убијен балкански шеф трговине белим робљем Дилавер Бојку

Дилавер Бојку, познат и по надимку Леку, убијен је испред своје кафане у Струги, јављају македонски медији. Бојку је важио за кључног играча у трговини белим робљем из земаља бившег СССР-а и Балкана у западну Европу.

Бојку је, како наводе македонски медији, убијен метком у главу испред своје кафане у Струги. 

Дилавер Бојку је био шеф мреже криминалаца која се бавила трговином белим робљем, а некадашњи амерички амбасадор у Македонији, Лоренс Батлер, прозвао га је "најпознатијим држављанином Македоније".

Амерички Федерални истражни биро и Интерпол били су укључени у истраге његових "послова", које је водио из струшког села Велешта, у којем су, до 2006. године, одржаване "аукције" девојака које су отимане или на превару регрутоване на Балкану и државама бившег СССР-а.

Бојку је неколико пута хапшен у Македонији, а 2002. године побегао је из затвора у Струги. Недуго затим ухапшен је у Црној Гори и касније враћен у Македонију.

Македонска полиција процењивала је, својевремено, да је Бојку посредовао у продаји око 3.000 жена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво