Ерјавец: Церар да размисли о одласку у Загреб

Словеначки министар спољних послова Карл Ерјавец изјавио је да би словеначки премијер Миро Церар требао добро да "премери" да ли ће у септембру да оде у Загреб на планирани састанак с хрватским премијером Андрејем Пленковићем, јер Хрватска, како каже, покушава да "разводни" пресуду арбитражног суда о граници.

"Саветујем му да у Загреб не иде све док Пленковић не схвати да треба имплементирати арбитражну пресуду", казао је Ерјавец у разговору за љубљанско Дело, преноси Хина.

Према његовим речима, Хрватска за тај састанак припрема "цели каталог отворених билатералних питања, у оквиру којих би се тражило и ново решење границе", међутим како сматра Ерјавец, на то Словенија не сме да пристане већ треба да инсистирана арбитражној пресуди која је за словеначку страну коначно решење.

"Хрватска не жели да призна арбитражну пресуду, па мислим да је и тај састанак део смишљене игре суседне државе, а ми никако не смемо допустити да се на тај начин одлука арбитара разводни", казао је Ерјавец.

Због тога саветује Церару да буде крајње опрезан "како га његов хрватски колега не би превео жедног преко воде".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара