Нови снимци туче на Закинтосу

Портал "Прото тема" је објавио снимак сигурносне камере једног кафића на коме се види туча младића на Закинтосу. Такође, објављен је и снимак из клуба у коме се види почетак туче. Нападачи, међу којима су и младићи српске националности, осумњичени су за тешко кривично дело групног убиства.

На првом објављеном снимку, види се како туча почиње у десетој секунди. Хендерсона најпре удара један младић и он потом удара у аутомобил који је паркиран на улици. Касније група младића насрће на Американца рукама и ногама. У једном тренутку Американац пада и тада напади на њега престају.

На другом снимку са камере из клуба види се почетак туче. Негде око четрдесете секунде почиње комешање и онда се види група младића која је започела тучу. Потом они нестају из кадра. 

У суду на грчком острву Закинтос за данас је одложено прелиминарно саслушање Милоша Илића и Немање Петровића, који нису јуче саслушани јер се у суду покварио компјутер.

Остала четворица Срба, осумњичених за убиство америчког туристе у тучи, дала су исказ, а у току јучерашњег дана су приведена још двојица држављана Србије, од којих је један пуштен.

Српски држављани који су у притвору на Закинтосу у следећа 24 сата биће изведени пред истражног судију коме ће, у присуству адвоката, дати изјаве.

На Закинтосу су са породицама и адвокатима осумњичених младића јуче разговарали амбасадор и конзул Србије у Грчкој, Душан Спасојевић и Милан Вукосављевић.

Спасојевић је рекао да ће српски држављани који се налазе у притвору на Закинтосу имати сва права која им припадају, додајући да је таква уверавања добио у разговору са гувернером и командиром полиције Јонских острва. Истиче да судски процес још није почео и да ће о питању да ли ће предмет бити уступљен Србији одличивати правосудни органи.

Грчки медији су раније пренели да су нападачи на Американца на грчком острву Закинтос осумњичени за тешко кривично дело групног убиства.

Од њих девет ухапшених, један младић је Грк који је радио као бармен ноћног клуба на плажи Лаганас, испред којег је убијен 22-годишњи Aфроaмериканац у тучи.

Српска адвокатица једног од осумњичених Зора Добричанин Никодиновић РТС-у је пренела речи грчког колеге да су докази много бољи од оптужнице. Истакла је и да је важно да се поступак води на српском језику.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара