Нови протест иницијативе "За заједничку Македонију"

Присталице грађанске иницијативе "За заједничку Македонију" одржале су 66. протестни марш који је као и обично почео испред зграде Владе а завршен код Собрања.

Испред зграде Собрања окупљенима су се обратили предводници иницијативе Богдан Илијевски и Борис Дамовски, преноси МИА.

Илијевски је прочитао фејсбук статус иницијативе у којем се наводи да је "ово један вид окупације, са самопроглашеним парапредседником Собрања".

Додао је да је то једна евробирократска дивља градња, направљена на брзину, и то ће и остати јер не може да је легализује нико осим грађана на изборима.

Дамовски је позвао партије да на демократски начин разреше ситуацију, која је, како је казао, штетна не само за Македонце, већ и за друге етничке заједнице.

Иначе, ова грађанска иницијатива организује протесте против могућости да СДСМ формира владу са албанским партијама и тзв. тиранске платформе.

Они траже нове ванредне парламентарне изборе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво