"За заједничку Македонију": Иванову да остане чврста кичма

У Скопљу је одржан још један протестни скуп Грађанске иницијативе "За заједничку Македонију", са којег је председнику Македоније Ђорђу Иванову поручено да остане веран заклетви коју је положио када је ступао на функцију - да чува суверенитет државе.

Пошто је Иванову данас рођендан, демонстранти су му пожелели да му "остане чврста кичма".

"Ту смо данас како би председник знао да ћемо да продужимо да долазимо колико год буде требало", рекао је члан ове иницијативе Богдан Илијевски, који је подсетио да је ово 65. дан протеста који се одвијају широм Македоније.

Илијевски је, како наводе македонски медији, поручио Иванову да "чува суверенитет ове државе и да не подлаже никаквим притисцима, без обзира одакле они долазе".

"Суверенитет се црпи од народа, а не од дипломата и амбасадора", истакао је Илијевски.

Искористио је прилику и да македонском председнику честита рођендан.

"Да му се множе године и да му буде чврста кичма и високо дигнуто чело", поручио је Илијевски са бине код зграде Собрања, коју чувају јаке полицијске снаге.

Демонстранти се противе избору Талала Џаферија за председника Собрања, траже нове изборе јер не прихватају могућност да буде спроведена Тиранска декларација и ограђују се од насиља које се десило прошлог четвртка, када су посланици СДСМ и албанских партија изабрали Џаферија за председника парламента.

Радио Слободна Европа наводи да се данашњи протестни скуп, којем је присуствовало више хиљада грађана, одвија под великим полицијским обезбеђењем и да су у центру Скопља распоређени специјалци у оклопним возилима и водени топови.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара