Црнадак писао Хагу због ревизије, амбасадорка одбила да преда писмо

Бошњачки члан Председништва Бакир Изетбеговић наредио је амбасадорки БиХ у Хагу Мирсади Чолаковић да не проследи писмо које је министар спољних послова БиХ Игор Црнадак упутио Међународном суду правде поводом Изетбеговићеве одлуке да наредне недеље преда том суду ревизију пресуде БиХ тужбе против Србије, преноси "АТВ".

Овакав дипломатски скандал до сада није забележен у дипломатији БиХ, јер је Мирсада Чолаковић одбила задатак да писмо шефа дипломатије БиХ уручи Суду правде у Хагу.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак успео је, ипак, да достави писмо Међународном суду правде у Хагу другим каналима.

У писму Црнадак обавештава суд да је Изетбеговићева одлука донесена изван институција БиХ, те да због тога није правоснажна, сазнаје АТВ.

У Бањалуци ће сутра бити одржан састанак председавајућег председништва БиХ Младена Иванића и министра спољних послова БиХ Игора Црнадака, после којег ће се Црнадак на прес-конференцији детаљније изјаснити о овом случају.

За понедељак је најављен и састанак лидера странака Савеза за промене са представницима заједничких институција БиХ из Републике Српске.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије