Пожар у мигрантском кампу на Лезбосу, две жртве

Две особе су погинуле, а две тешко повређене у пожару који је избио у кампу за мигранте на грчком острву Лезбос, саопштила је полиција. Грчки премијер Алексис Ципрас изјавио је да је "као и цела земља шокиран трагичним инцидентом" у кампу за мигранте.

"Грчка влада се, у тешким условима, бори за питања избеглица и појачаће своје напоре да би се побољшали безбедносни услови и квалитет живота у прихватним центрима", рекао је Ципрас, пренела је грчка агенција АНА. 

Пожар у кампу "Морија", где се налазе мигранти којима прети депортација у Турску, избио је касно синоћ после експлозије плинске боце приликом спремања оброка, наводи полиција.

Погинули су шестогодишњи дечак и 66-годишња жена.

Две особе су пребачене у болницу, међу којима и четворогодишње дете, пренеле су агенције, наводећи да они имају тешке опекотине.

Мигранти су се током евакуације сукобили са полицијом, а АФП наводи да је том приликом шест миграната лакше повређено.

Првобитно је полиција саопштила да су у гневу након инцидента са плинском боцом мигранти запалили камп "Морија" и да су причинили знатну материјалну штету.

Више од 6.000 миграната и избеглица налази се на Лезбосу, што је двоструко више од смештајног капацитета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи