Дураковић: Обезбедити законитост у раду ОИК-а

Актуелни начелник Сребрениће Ћамил Дураковић позива на смиривање тензија и омогућавање рада ОИК-у да обавља свој посао.

Ћамил Дураковић тврди да је деловање полиције РС-а у Општини Сребреница "креирање ситуације која онемогућава рад ОИК-у".

Медији су јавили претходно да је ОИК прекинуо рад због наводног притиска.

"Мислим да ове ствари треба да престану и да не треба стварати стање које је хаотично јер оно није и не треба да буде хаотично. Све што треба урадити јесте обезбеђивање законитости у раду ОИК како би свој посао завршили до краја", рекао је Дураковић за портал Кликс.

Он је додао да нема никакве потребе да се стање чини оваквим каквим јесте и да се грађанима Сребренице улива нервоза с обзиром на то да су они већ "напети од избора до данас".

"Грађани који су пореклом из Сребренице, дакле они који живе у Сребреници, а и ван ње се брину. Мислим да нема потребе за тим. Посебно нико нема потребе да буде у страху. Доста порука добијам од људи који су у страху и који сматрају да ће се десити најгоре. Мислим да неће и да треба остати мирни и достојанствени те сачекати да се агонија око избора заврши", рекао је Дураковић.

Тензије код Бошњака су наводно подигнуте након што су Јединице за специјалну подршку Центра јавне безбедности Бијељина дошли су у зграду Општине Сребреница са намером да чувају изборни материјал.

До тога је дошло, како је саопштено из ЦЈБ Бијељина након што су делови изборног материјала нађени на улици.

Председник Опшинске изборне комисије Сребреница Нермин Аливуковић тврди да полиција РС-а држи под контролом изборни материјал, али, како је навео, и генерално изборни процес у овој опстини.

Из Дирекције за координацију полицијских тела БиХ, односно из Оперативног штаба за обезбеђивање локалних избора тврде да полиција РС-а делује превентивно те да нема никакве надлежности у погледу приласка гласачком материјалу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 05. окт 2016, 15:55) - anonymous [нерегистровани]

Durakovic

Ovo sto sprovodi durakovic oko ovih izbora je cista laz.Zasto mu smeta policija.On misli da moze da radi sta je navikao do sada.On kaze da bosnjaci strepe, od cega.On pokusava po svaku cenu da tu nastane haos, kako bi on mogao da ostvari svoja prava.To je skola od ranije, da se sto vise vremena provede na tim prebrojavanjima glasova, i da se sakrije sto je moguce vise glasova u njegovu korist.Ovoga puta treba otvoriti oci, jer on je spreman sada na sve ,kako je i sam rekao, samo da nebi srbin dosao a vlast.Sada ce i majke srebrenice da reaguju za svoga Camila, koji stoji iza njih i njihove lazi.Ovo nece zapamtiti nijedna drzava na svetu, kako se ovde sprovode i namestaju izbori.Ovo je za svaku osudu, ko im je poverio ovaj posao da ovako rade.Stidite se na to sto radite, jer ste sve svoje rekli ovoga puta.

(среда, 05. окт 2016, 13:48) - anonymous [нерегистровани]

Kome smeta policija

Ubrzo nakon pristizanja prvih rezultata izbora Ćamil Duraković je izjavio da će učiniti sve da Srebrencia ne padne pod vlast srpskih političara. Ako znamo da je izborni proces završen i da su građani glasali po sopstvenoj volji, preostaje samo da se izbroje glasovi, i tu niko ne može više učiniti ništa. Osim ako ono "sve " ne podrazumeva manipulaciju i menjanje rezultata, pa mu sada smeta i policija. Neverovatno je koliko je ovo prošlo bez većih odjeka i osuda u javnosti.