Инциденти на изборима у БиХ, физички обрачун у Стоцу

Током гласања на локалним изборима у Босни и Херцеговини дошло је до неколико инцидената. У Стоцу је гласање прекинуто јер је кандидат за начелника физички напао чланове изборне комисије. Полицајци МУП-а РС ухапсили више лица из Бијељине због сумње да су подмићивали бираче.

Гласање на локалним изборима у херцеговачком граду Стоцу је прекинуто на свим гласачким местима због физичког обрачуна у коме је повређен председник општинске изборне комисије Иван Перић, јавио је сарајевски Дневни аваз.

"Физички је нападнут Иван Перић, председник Општинске изборне комисије, а напао га је један од кандидата Салмир Каплан. У овом тренутку су сва бирачка места у граду затворена, а наше екипе су на терену и тренутно врше увиђај", саопштила је полиција.

Осим физичког напада, у Стоцу је уништено неколико изборних кутија с гласачким листићима, а демолирана је и просторија у којој је требало да се гласа.

"Против свих виновника данашњих инцидената биће поднете законом предвиђене мере", навео је Оперативан центар МУП ХНК.

Према писању Дневног аваза, осим Перића, нападнут је и Марио Рагуж који је остао без свести.

Председник Централне изборне комисије БиХ Ахмет Шантић је додао да за сада нема званичних информација о томе шта се тачно догодило, као и да су два члана Комисије завршила у болници.

Шеф штаба безбедносне акције "Избори 2016" Реља Ковач рекао је да ће, уколико се информације покажу тачним, уследити пријава против особе која је напала председника општинске изборне комисије.

У Стоцу су проблеми почели јутрос када није отворено једно гласачко место, када су проблеми забележени на још два.

Тренутно се проверава и информација о наводном инциденту у Великој Кладуши.

Александра Симојловић, портпарол ЦЈБ Бијељина, каже да је више лица из Бијељине ухапшено под сумњом да су починили кривично дело подмићивање при изборима или гласању, а код њих је пронађен већи број туђих личних карата које су привремено одузете.

"Полицијски службеници дошли су до оперативних сазнања да одређена група лица за надокнаду, робну или новчану, даје своје личне карте другим особа с намером да обезбеде гласове за поједине кандидате на изборима", рекла је Симојловићева и додала да је хапшење реализовано у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминал МУП-а РС.

Прецизирала је да су припадници полиције трагом те информације идентификовали одређен број лица код којих је пронађен већи број личних карата које су привремено одузете.

Не желећи да открива више детаља, Симојловићева је још рекла да је о свему обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бијељини, а осумњичени су спроведени на криминалистичку обраду, пренели су бањалучки медији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије