Иванић: Реторика у Сарајеву подсећа на ратни период

Члан Председништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић оценио је да је очигледно да се безбедносна ситуација у БиХ погоршала и да посебно у Сарајеву има реторике која подсећа на ратни период.

"То ничему не служи и ово је покушај насилног дисциплиновања једног народа у БиХ, а то никада није довело до доброг резултата. Не могу да схватим да се од једне теме направио кључни политички догађај", рекао је Иванић новинарима у Бањалуци.

Иванић сматра да тренутно политичко инаћење може да произведе озбиљне проблеме које не треба потцењивати.

"И међународне институције треба више да размишљају о безбедносним аспектима у БиХ него о овом политичком надмудривању", поручио је Иванић.

Указујући на однос протестаната и католика у Ирској, који међусобно толеришу датуме које славе, Иванић је истакао да то треба учинити и у БиХ.

"Знам да ће на крају 9. јануар остати празник Републике Српске, и у то сам сигуран", рекао је Иванић.

Нагласио је да Савез за промене неће предлагати сазивање седнице Народне скупштине Републике Српске.

"Ако остане све како јесте, видимо се у недељу на референдуму", додао је Иванић.

Сматра да би позитиван одговор на апликацију БиХ за чланство у ЕУ могао да смањи сукобе и окрене политичаре одговорима на техничка питања у вези са организацијом земље, пренели су бањалучки медији.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво