Припреме за гласање о Дану РС за грађане РС у Србији

Припреме за одржавање референдума о Дану РС почеле су и у представништвима Републике Српске у иностранству, између осталих и у Представништву РС у Београду, јавила је РТРС.

Представништво у Аустрији тренутно ажурира спискове на основу којих би грађани Српске, који живе у овој земљи, требали да се изјасне на референдуму.

Одмах по доношењу одлуке Републичке комисије о спровођењу референдума и у иностранству, припреме су почеле и у представништву Српске у Београду.

У Београду је формирана комисија за спровођење референдума на територији Србије, која је доставила свој предлог Републичкој комисији, наводи РТРС.

Овај предлог усвојен је на седници Републичке комисије у понедељак, тако да у Београду већ трају конкретне припреме, јавља РТРС.

"У складу са ставовима Републичке комисије о спровођењу референдума, ми ћемо формирати бирачке одборе и на време ћемо, у потпуности, обавестити и све наšше људе како и на који начин могу гласати и остварити своје право на овом референдуму", изјавио је Младен Цицовић, директор Представништва РС у Србији.

Већ сада је познато укупно 10 бирачких места на територији Србије где ће грађани моћи да гласају.

"У овом тренутку знамо сигурно да ће гласачка места бити у Београду, Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Житишту, Сечњу, Панчеву, Сремској Митровици, Старој Пазови и Новој Пазови", навео је Цицовић.

Тренутно се ради на отварању још неколико бирачких места, а право да се изјасне на референдуму имају сви грађани РС који бораве у Србији, уз услов да имају личну карту и пријаву боравка у Републици Српској.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво