Припреме за гласање о Дану РС за грађане РС у Србији

Припреме за одржавање референдума о Дану РС почеле су и у представништвима Републике Српске у иностранству, између осталих и у Представништву РС у Београду, јавила је РТРС.

Представништво у Аустрији тренутно ажурира спискове на основу којих би грађани Српске, који живе у овој земљи, требали да се изјасне на референдуму.

Одмах по доношењу одлуке Републичке комисије о спровођењу референдума и у иностранству, припреме су почеле и у представништву Српске у Београду.

У Београду је формирана комисија за спровођење референдума на територији Србије, која је доставила свој предлог Републичкој комисији, наводи РТРС.

Овај предлог усвојен је на седници Републичке комисије у понедељак, тако да у Београду већ трају конкретне припреме, јавља РТРС.

"У складу са ставовима Републичке комисије о спровођењу референдума, ми ћемо формирати бирачке одборе и на време ћемо, у потпуности, обавестити и све наšше људе како и на који начин могу гласати и остварити своје право на овом референдуму", изјавио је Младен Цицовић, директор Представништва РС у Србији.

Већ сада је познато укупно 10 бирачких места на територији Србије где ће грађани моћи да гласају.

"У овом тренутку знамо сигурно да ће гласачка места бити у Београду, Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Житишту, Сечњу, Панчеву, Сремској Митровици, Старој Пазови и Новој Пазови", навео је Цицовић.

Тренутно се ради на отварању још неколико бирачких места, а право да се изјасне на референдуму имају сви грађани РС који бораве у Србији, уз услов да имају личну карту и пријаву боравка у Републици Српској.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 07. сеп 2016, 08:05) - anonymous [нерегистровани]

???

Verovatno mislis da Srbi ne treba da se izjasnjavaju o svojoj buducnosti i najbolje je da cute i da trpe...

(среда, 07. сеп 2016, 07:56) - anonymous [нерегистровани]

@ Samo napred

Ocigledno si rodjen u sadasnjem vremenu i pojma nemas kakva je Juga bila.Pitaj starije od sebe da li je bilo ovoliko ubistava , kriminala , pljacke drzavne imovine itd u Jugoslaviji , a da ne govorim o mrznji naroda danas a pogotovo o krvavomgadjanskom ratu u bivsoj Jugoslaviji.

(среда, 07. сеп 2016, 06:55) - anonymous [нерегистровани]

Samo napred

I posle nekoliko godina glasajte za pripajanje jedno drugom.Juga da je valjala nebi se raspala

(среда, 07. сеп 2016, 03:34) - anonymous [нерегистровани]

fatalna greska

politickog vrha Srbije.

(среда, 07. сеп 2016, 01:59) - Саша [нерегистровани]

Пример демократије

Само напред. Демократски и цивилизовано.