Салкић: Забрињавајуће звецкање оружјем на Дрини

Ових дана смо "сведоци забрињавајућег звецкања наоружањем на Дрини, у оквиру полицијских вежби, чиме се могу довести у кризу добросуседски односи БиХ и Србије", рекао је потпредседник РС Рамиз Салкић.

Салкић је додао да уколико Савет за спровођене мира у БиХ (ПИЦ) не реагује на заустављању деструктивног деловања српске политике, ово тело ћемо, како је казао, "сматрати одговорним за све евентуалне последице", преноси регионална ТВ Н1.

Изјаву за медије Салкић је дао приликом боравка у Подрињу, где се састао са грађанима који су, како је наведено, изразили забринутост због опсежне полицијске вежбе на граници Босне и Херцеговине, у којој учествују полицијске јединице РС и Србије.

Акција се спроводи без присуства и укључености државних органа, и полицијских служби и сигурносних агенција са нивоа државе БиХ, што је, како преноси Н1, изазвало узнемиреност грађана.

Он је поновио да политика Милорада Додика циљано радикализује друштво, с циљем коначне деструкције БиХ као и да је пред Канцеларијом високог представника највећи изазов до сада, да спречавањем референдума, како је рекао, заустави погубну деструкцију БиХ, преноси Н1.

Салкић је такође позвао све грађане БиХ српске националности да се дистанцирају од ратнохушкачке политике Милорада Додика и, како је казао, "његове отворене мржње и жеље да уништи Босну и Херцеговину".

"Босна и Херцеговина је и ваша домовина, у којој на сваком кораку имате гарантовану конститутивност, слободу и мир, имате своја имања и традицију заједничког живљења. Ратови никоме не доносе добро, а о томе нам говоре и искуства која сви на Балкану имамо са ратовима које је покренуо Слободан Милошевић", наводи Салкић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара