Грчка: Вратићемо турски војни хеликоптер, о војним лицима касније

Шеф турске дипломатије Мавлут Чавушоглу затражио је од Грчке изручење посаде турског војног хеликоптера, који су по слетању у град Александрополис на северу Грчке затражили политички азил. Грчке власти саопштиле су да ће Турској вратити војни хеликоптер "што је брже могуће", али и да ће испитати захтеве за азил осам војних лица ухапшених одмах по слетању.

Портпаролка грчке владе Олга Геровасили рекла је да ће се захтеви за азил посаде војног хеликоптера размотрити у складу с међународним правом, као и да ће власти у Атини узети у обзир да су они учествовали у покушају војног пуча.

Грчка полиција саопштила је раније данас да је ухапсила посаду турског војног хеликоптера, међу којима су два мајора, четири капетана и двојица водника прве класе.

Турски министар спољних послова Мехмет Чавушоглу захтевао је од Грчке да Турској изручи посаду војног хеликоптера која је затражила азил у Грчкој.

"Затражили смо хитно изручење осам војника издајника, који су побегли хеликоптером у Грчку", изјавио је Чавушоглу, а пренела турска агенција Анадолија.

Турски војни хеликоптер слетео је у град Александруполис, на северу Грчке, а чланови посаде затражили су политички азил, саопштило је грчко Министарство унутрашњих послова. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије