Загреб, налепница "Србе на врбе" испред вртића

"Твитером" се проширила фотографија усликана поред једног загребачког вртића, која приказује налепницу са нацртаним људским телима обешеним о дрво и натписом "Српско породично стабло", јављају загребачки медији.

Фотографију је на друштвене мреже поставила Американка Лили Линч, која тренутно живи у Србији, преноси сајт Индекс.

Фотографија је изазвала велики број коментара на Твитеру и ретвитована је око 150 пута.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(среда, 25. мај 2016, 14:06) - anonymous [нерегистровани]

bolest

Očigledno je da hrvatska i četvrt veka posle nesrećnog građanskog rata boluje od prave antisrpske histerije. Još bolesnija je situacija što su skoro sve Srbe etnički očistili još pre dvadeset godina a ono malo što je ostalo odavno ne predstavlja nikakav ni demografski ni politički faktor u hrvatskom društvu pa zaista nije jasno čime su sada nezadovoljni

(среда, 25. мај 2016, 13:53) - anonymous [нерегистровани]

Malo ti deluje namesteno,

je li namestena i slika ovovremenih Hrvata u Bleiburgu neki dan u ustaskim uniformama i s ustaskim znamenjem,ko li lomi cirilicne table,koja to masa na stadionima pozdravlja "Za dom spremni",a o dernecima peva ustaske popevke...da,verovatno ona saka Srba sto je ostala sama sebe proganja!

(среда, 25. мај 2016, 13:24) - DAVOR [нерегистровани]

Malo mi deluje namesteno

Obicno klerifasisti sa obe strane poruke salju tako da ih razumeju oni kojima su namenjene. Malo mi deluje nategnuto i namesteno da ova nalepnica bude ispisana na engleskom i nalepljena na banderi pored koje ce proci Amerikanka koja zivi u Srbiji. Malo je to sve neverovatno zar ne ?!?!

(среда, 25. мај 2016, 12:40) - anonymous [нерегистровани]

re Slaba šala

Vi mora da se zaista šalite. Ko očekuje i oslanja se na ikakvu reakciju, zastitu i pomoc od Ujedinjenih Nacija, taj nije svestan svoje nesvesti...

(среда, 25. мај 2016, 12:37) - anonymous [нерегистровани]

Поента

Могу и да дубе на глави и да још јаче мрзе, нема економских уступака, Тито је умро пре 36 година, а "тко че им то сада платит" зна се-нико. Ова злонамерност се може свести на цитат "Кај вели овај бедак"?

(среда, 25. мај 2016, 10:34) - anonymous% [нерегистровани]

NO koment

Bas me interesuje da li je ko od nadleznih reagovao, Tvitter je popularan ali ne i odgovoran. Ipak je to uradila amerikanka. I jos jedno pitanje u kom kontekstu su americki tviterasi reagovali?

(среда, 25. мај 2016, 10:05) - milan [нерегистровани]

Slaba šala

To bi mogla biti slaba šala da Srbe uistinu u Hrvatskoj
nisu vešali na vrbe. Sve to bi Srbija morala prikazati u
Veću sigurnosti Ujedinjenih Naroda i zatražiti savete,
kako da Srbe u Hrvatskoj zaštiti.