Хиљаде демонстраната на улицама Атине

Настављају се протести због планираних владиних реформи пензионог и пореског система. Хиљаде демонстраната изашло је на улице Атине и Солуна пред данашње гласање у парламенту.

Према проценама полиције, 15.000 људи је изашло на марш у Атини и Солуну против мера које ЕУ и ММФ траже да Грчка усвоји уочи кључног састанка кредитора еврозоне у Бриселу у понедељак, преноси АФП.

Саобраћај је у великој мери затворен за саобраћај у центру Атине, а приметно је и велико присуство полиције.

Марш је испред парламента у Атини одржан и у суботу, а организовао га је синдикат повезан са Грчком комунистичком партијом, преноси АП.

Прикључио им се и један број пољопривредника који су демонстрирали месецима против планираних реформи.

За вечерас је планиран и протестни концерт против реформи на тргу Синтагма, преноси АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи