Норвешка министарка скочила у море да би разумела мигранте

Норвешка министарка за миграције Силви Листауг суочена је са "прозивкама" на друштвеним мрежама зато што је искочила из чамца за спасавање у Медитеран како би "боље разумела избеглице".

Листауг је отпутовала на грчко острво Лезбос да види "рад хуманитараца и доживи ситуацију из перспективе мигранта", објавио је локални портал, преноси Би-Би-Си.

"Не можете се ставити у 'кожу избеглица', али можете сагледати стање из те перспективе и искусити какав је осећај наћи се у мору на такав начин", рекла је Листауг и додала да је немогуће упоредити се са њима, јер мигранти немају ни појас за спасавање.

Слике и снимци министарке која скаче са норвешког чамца за спасавање, а потом је извлаче из мора су објављене у скоро свим медијима.

Снимци су изазвали буру критика на друштвеним мрежама, где су многи људи овај чин протумачили као "маестралан маркетиншки трик", преноси Би-Би-Си.

"Следеће недеље, министарка ће везати очи да како би разумела слепе", "Како би било да више не затвара прозоре и врата како би осетила услове у којима живе бескућници", написали су твитераши.

Листауг је обећала побољшање закона о спајању породица и издавању виза за неограничен боравак у Норвешкој.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије