Суд у Скопљу под опсадом, почело суђење "кумановској групи"

Почело суђење припадницима наоружане групе која се у мају сукобила са полицијом у Куманову. Укупно 29 оптужених, који су се на почетку процеса изјаснили као "невини". Суд под јаким обезбеђењем.

Припадницима "кумановске групе" се суди због тероризма, а на почетку суђења изјаснили су се као "невини", наводећи да нису видели ниједан доказ који подржава тежину оптужнице.

Тужилац Наум Пановски је рекао да је та група, пред сукобе у Куманову, напала и полицијску станицу у селу Гошинце, да би се затим сместила у једном кумановском насељу.

Сукоби "кумановске групе" и полиције трајали су скоро два дана, а убијено је укупно осам полицајаца.

Адвокат оптужених Исен Шазивари рекао је да су припадници те групе, током боравка у затвору, малтретирани, због чега је затражио да процес води Специјално тужилаштво.

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 07. дец 2015, 17:28) - anonymous [нерегистровани]

Maltretiranje

Advokat optuzenih je humorista, kaze da su optuzeni maltretirani u zatvoru. Takvima je trebao preki sud a ne maltretiranje da znaju da Makedonija nije Islamska Drzava. Takvi prljaju ugled Islama.

(понедељак, 07. дец 2015, 17:23) - anonymous [нерегистровани]

Demokratski kao u SAD

Za ubistvo policajca i organizovanje istog sledi elekricna stolica.Posto se albanci zaklinju u Amere treba u ovom slucaju primenit americke zakone.