Пуцњава у Сарајеву: Два војника убијена и један рањен, нападач извршио самоубиство

Два припадника Оружаних снага БиХ су убијена, а један је рањен у пуцњави у сарајевском насељу Рајловац. Нападач, Енес Омерагић, кога сарајевски медији описују као припадника вехабијског покрета, извршио самоубиство у својој кући. Приликом напада узвикивао је: "Алаху, екбар", јавила је сарајевска ФТВ. Убијени су војници Армин Салкић и Недељко Радић.

07.30 - Завршен увиђај у кући у којој је Омерагић извршио убиство, потврдио сарајевски МУП. 

01:00 - Председавајући Већа министара БиХ Денис Звиздић поручио да је ово пуцањ у државу, јавља Аваз.

00.05 - Осумњичени Енес Омерагић извршио је самоубиство, jaвљају Дневни аваз и Ослобођење. Аваз наводи да се Омерагић разнео бомбом.

22.35 - Нападач је лоциран у својој кући која је под опсадом, незванично сазнаје Аваз.

22.25 - Убијени су војници Армин Салкић и Недељко Радић, сазнаје Аваз

22.15 - Директор СИПА каже да се за сада не може рећи да је реч о терористичком чину. 

22.00 - РТРС јавља да је нападач Енес Омерагић, настањен у Сокољу.

21.55 - Возач аутобуса и два путника повређена су крхотинама стакла, јавља сарајевско Ослобођење.

Енес Омерагић је око 19.30 ушао у кладионицу "5+" која се налази у улици Сафета Зајке преко пута касарне Оружаних снага БиХ, и одмах пуцао из аутоматског оружја узвикујући "Алаху, екбер".

Уредник БХ телевизије Славиша Старчевић потврдио је за РТС да су убијени војници Армин Салкић (1989), бошњачке националности, и Недељко Радић (1981), српске националности.

Они су радили на формацијским местима возача у батаљону Војне полиције Бригаде тактичке подршке.

Војник који је рањен има лакше повреде главе, наводи телевизија БН. 

Након што је изашао из кладионице, Омерагић је пуцао и на оближњи аутобус. Том приликом су од крхотина стакла рањени возач аутобуса и два путника.

Енес Омерагић, за ког се наводи да је припадних вехабијског покрета, извршио је самоубиство у својој кући у сарајевском насељу Сокоље након преговора са полицијом.

Како се наводи, неколико блиских Омерагићевих рођака на ратишту је у Сирији, али он, према досадашњим сазнањима, није био на ратишту у тој земљи.

Још нема званичних потврда да је реч о терористичком акту.

"За сада не можемо рећи да је реч о терористичком чину и док год не будемо нашли извршиоце и утврдили чињенице, односно колеге из МУП-а КС, нећемо се моћи одредити у том правцу", истакао је директор СИПА Перица Станић.

Министар безбедности БиХ Драган Мектић, који се налази у посети Паризу, рекао је да је упознат да су у Сарајеву убијене две особе и да постоји бојазан да је реч о терористичком чину.

"Ако се потврди да се ради о тероризму, а постоји могућност да се то и догодило, онда је у питању безбедност грађана и морамо брзо и ефикасно деловати. Морамо се обрачунати с тим, да нам ти људи не би онемогућили нормалан живот", рекао је Мектић Авазу.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи