Читај ми!

Македонска полиција ухапсила још седам припадника "кумановске групе"

Седам особа за које се сумња да су повезане са "кумановском групом", ухапшено је у четвртак у акцији македонске полиције у Куманову и Скопљу, јављају македонски медији. Тужилаштво тражи да буду задржани у притвору.

Акција македонске полиције обављена је током јутра у селима Танушевци, Брест и Липково у околини Куманова и у Скопљу, а међу седморицом ухапшених је и Ибрахим Муртежани, или "Командант Арачинова".

Та група је ухапшена због сумње да су имали везе са сукобима у Куманову, почетком маја, када су убијена три полицајца, а двадесетак их је рањено. У Куманову је погинуло и десет припадника албанске наоружане групе, док их се тридесет предало.

Македонска полиција је раније данас саопштила да су јаке снаге уз подршку хеликоптера у скопским и кумановским селима спровели акцију хапшења помагача и јатака "кумановске групе".

"Приведено је неколико јатака и сагласно договору са надлежним органима за борбу против организованог и тешког криминала, они ће одмах бити одведени пред надлежног судију", наводе у МУП-у.

Незванично, у акцији у Танушевцима ухапшен је Ф. О., који је помагао групи у насељу Диво, чији је отац такође био део те криминално-терористичке групе, која је у мају пуцала на припаднике кумановске полиције.

број коментара 0 Пошаљи коментар