Читај ми!

Ухапшени терористи из Македоније, Албаније и са Косова

Основно јавно тужилаштво за борбу против организованог криминала и корупције у Скопљу поднело је кривичну пријаву због тероризма, угрожавања уставног поретка и безбедности против 30 особа које су се у суботу предале полицији, а биле су део терористичке групе која се 9. маја сукобила са полицијом у Куманову. Свима је одређен притвор од 30 дана.

Како преносе македонски медији, за 18 ухапшених из групе у Куманову утврђено је да су са Косова, деветорица су држављани Македоније, а један ухапшени је албански држављанин са пребивалиштем у Немачкој, преносе македонски медији.

Неколико њих признало је да су у Македонију ушли илегалним путем.

Из групе од 30 ухапшених њих 23 терете се за терористичко угрожавање уставног поретка и безбедности, удруживање због непријатељске делатности и недозвољеног држања оружја, док се седам притворених сумњичи за терористичко угрожавање уставног поретка и безбедности.

По окончању полицијске акције у Куманову, која је почела 9. маја, а трајала више од 30 сати, поред осам полицајаца погинуло је и 14 особа за које се претпоставља да су припадници терористичке групе. У акцији је рањено 37 полицајаца.

Према наводима македонског МУП-а, терористичка група је у Македонију ушла почетком маја, а бројала је око 40 људи.

Како је јуче саопштено из македонског МУП-а, према првим сазнањима, већи део групе која се сукобила са полицијом у Куманову учествовао је у нападу на полицијску караулу код села Гошинце пре месец дана.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво