Читај ми!

"Радован Караџић" на Палама?

Председник Републике Српске Милорад Додик свечано је отворио студентски дом на Палама и предложио да тај дом носи име хашког оптуженика Радована Караџића.

Осврћући се на настанак Универзитета у Источном Сарајеву, рекао је да је то "визионарство првог председника Српске" Караџића, који је са својим сарадницима пре више од 20 година иницирао оснивање Универзитета, преноси РТРС.

"Он је знао да без универзитета нема ни будућности", рекао је Додик.

Објекат су, поред Додика, отворили премијерка Жељка Цвијановић, супруга првог председника РС, коме се суди у Хагу, Љиљана Караџић и председник Уније студената Српске Предраг Говедарица.

Новоизграђени студентски дом Универзитета у Источном Сарајеву, капацитета је 600 кревета и трајно ће решити дугогодишњи проблем смештаја студената.

Додик је рекао да је задовољан што је студентски дом, упркос скептицима, завршен и напоменуо да је Влада Српске у овај крај уложила више од 50 милиона евра.

Цвијановићева је најавила да ће и у будућности бити улагано у студентски стандард, подсетивши да се улази у завршетак пројекта Четвртог павиљона у Бањалуци, што ће омогућити смештај за још 280 студената, али и пројекта у Фочи, где ће бити око 350 места.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(уторак, 07. окт 2014, 14:08) - anonymous [нерегистровани]

Hmm

Nebih se slozio sa vama gospodnine Dodik , evo procitajte sta drugi pisu o vama pustite narod da zivi u miru pozdrav svim dobro namernim ljudima sirom sveta .

(уторак, 07. окт 2014, 12:29) - Pero poznatiji kao PRIKA [нерегистровани]

Re: van svake pameti

Ma znamo mi odavno da je Dodik van svake realnosti. Šta se sve obećava pred izbore.

Pozdrav Federaciji BiH

(уторак, 07. окт 2014, 10:20) - Milos [нерегистровани]

RE: van svake pameti

U Federaciji se neke ulice i trgovi nazivaju Alija Izetbegovic. Šta ti kažeš na to ?

(уторак, 07. окт 2014, 07:25) - Воронцов [нерегистровани]

RE : Da li se negde u Srbiji

На жалост школство више није у служби интереса државе и народа већ је школство бизнис, то јест основни задатак јесте да зараде институције које се тим баве. 

(уторак, 07. окт 2014, 07:01) - anonymous [нерегистровани]

ma sve je ovo farsa, predizborni trik

studenti u BiH nemaju perspektive ni sa univerzitetom, a kamoli bez! Ovo je cista farsa, ne zanosiite se...izbori su u nedelju!

(уторак, 07. окт 2014, 02:40) - anonymous [нерегистровани]

van svake pameti

Dodik ce dovesti srpski narod u Bosni do katastrofe jer univerzitet da nosi ime coveka koji je optuzen za ratni zlocin i genocid nad jednim veciniskim narodom u Bosni je van svake pameti.

(понедељак, 06. окт 2014, 19:12) - dannyfischer [нерегистровани]

da li se negde u Srbiji

u zadnje vreme izgradio i otvorio neki studentski dom ili objekat?bravo za rukovodstvo RS to je ulaganje u buducnost...bez ulaganja bice i manje ljudi sa zavrsenim visokim stepenom obrazovanja a to znaci mnogo vise jeftine radne snage. obrazovanje treba da nam je najjace oruzije..