Читај ми!

Нова двојезична плоча у Осијеку

Плоча са двојезичним, латиничним и ћириличним натписом, скинута са зграде у којој се налази Веће српске националне мањине града Осијека, саопштила полиција. Полиција трага за починиоцем. Касније постављена нова плоча.

Непознати починилац у Осијеку је скинуо и однео плочу с двојезичним, латиничним и ћириличним натписом, са зграде у којој се налази Веће српске националне мањине града Осијека, саопштила је осјечко-барањска полиција. Касније је постављена нова плоча.

Плоча је са зграде скинута и украдена у петак, а осијечка полиција трага за починитељем, објавила је агенција Хина.

Јуче је двојезична табла скинута и са зграде Хрватског завода за запошљавање у Вуковару, а претходно је непознати починилац таблу скинуо и са зграде Прекршајног суда.

Председник Хрватске Иво Јосиповић оценио је да скидање плоча с двојезичним натписима у хрватским градовима не утиче добро на међунационалне односе и поновио да тај проблем решава Влада.

"То сасвим сигурно не утиче добро на међунационалне односе, упозоравао сам на потребу да се то реши и видимо да влада решава ствари, причекајмо да видимо шта ће договорити", рекао је Јосиповић поводом скидања плоче. 

Мање пластичне табле, пресвучене фолијом, постављене су пре неколико дана на висини изнад три метра у Вуковару на зграде Жупанијског и Општинског тужилаштва, Жупанијског, Општинског и Прекршајног суда и на зграду Завода за запошљавање, али су већ две скинуте.

За понедељак, 28. октобар, заказан је нови разговор противника ћирилице са премијером Хрватске Зораном Милановићем, који је јуче изјавио да на прошлом састанку са представницима "штаба за одбрану хрватског Вуковара" није постигнут никакав договор већ су само разговарали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи