Читај ми!

Случај "Монструм", почело суђење

Радикални исламисти пред судом због петоструког убиства код Смиљковског језера. Судија затражио да се директним починиоцима ликвидације који су у бекству, Демирију и Исмајиловићу, суди у одсуству. Прекинуто суђење на захтев адвоката оптужених

У Кривичном суду у Скопљу прекинуто суђење на захтев адвоката оптужених за сурово петоструко убиство код Смиљковског језера. Масакр је почињен у близини македонске престонице, 12. априла ове године.

Адвокати оптужених Алила Демирија, Африма Ислајиловића, Агима Исмајиловића, Фејзија Азирија, Рамија Сејдии и Хакија Азирија су затражили увид у предмет како би сазнали које доказе Тужилаштво поседује против њихових клијената.

"Неопходан је увид. Ја и даље тврдим да нема доказа, већ сам направио увид, али то право имају и оптужени", изјавио је адвокат Насер Рауфи.

На данашњем рочишту једино је прочитана оптужница према којој су оптужени хладнокрвно с 21 метаком из калашњикова и пиштоља ликвидирали четворицу младића и 50.годишњег пецароша код Смиљковског језера, како би изазвали страх код грађана.

На захтев тужиоца Гордане Гешковске двојици која се сматрају за директне извршиоце ликвидације, Демирију и Исмајиловићу, судиће се у одсуству, јер се налазе у бекству. Сумња се, наводе македонски медији, да се налазе на територији Косова.

Оптужени су данас требали да изнесу своју одбрану на албанском језику, док су у претходном поступку то учинили на македонском.

У судници су били представници невладиних организција, рођаци и пријатељи оптужених, али не и жртава.

Судски процес се одвија уз високе мере безбедности, а суђење је специфично по неколико ствари - главни претрес се снима, две камере су посебно усмене према оптуженима, снимљен је и исказ заштићеног сведока Е-1 као и реконструкција убиства.

Посебан режим је уведен и за медије и јавност. Свима су били одузети мобилни телефони, што није стандардна процедура.

Наставак суђења заказан је за 9. јануар наредне године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи