Читај ми!

Бакљада у Книну за Готовинин рођендан

Пред спомеником хрватске победе "Олуја 95" у Книну генералу Анти Готовини чланови борачких удружења ватреном бакљадом честитали рођендан уз жеље да што пре изађе на слободу.

Око 300 грађана окупило се у петак увече на главном тргу у Книну, где су паљењем бакљи честитали 57. рођендан генералу Анти Готовини, кога је Хашки трибунал осудио за ратне злочине током и после акције "Олуја" 1995. године.

Бакљадом на книнској тврђави, борачка удружења су честитала рођендан и генералу Младену Маркачу, такође неправоснажно осуђеном у Хагу, преносе хрватски медији.

Окупљање код споменика хрватске победе "Олуја 95" под називом "Један народ једно срце" организовали су "Бранитељски портал и пријатељи", а током скупа је потписивана рођенданска честитка за Готовину која ће бити послата у Хаг.

Организатори су, како преноси Хрватска радиотелевизија, објаснили да скуп није политички мотивисан, већ да му је сврха само рођендан генерала који, како су рекли, "већ годинама седи невин седи у Хашком затвору".

Уз молитву за све "хрватске бранитеље" и за хрватске генерале, читала се и патриотска поезија.

Потписивање рођенданских честитки организовано је у неколико хрватских градова, међу којима у Задру и Готовинином родном месту Пакоштану.

Готовина и Маркач неправоснажно су осуђени за ратне злочине над српским цивилима током и после акције "Олуја" на 24, односно 18 година затвора.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи