Читај ми!

Бомбаш из Бургаса имао помагача?

Нападач самоубица на аутобус са израелским туристима у Бургасу могао је имати саучесника, наводи на закључак аутопсија.

Аутопсија тела нападача на аутобус са израелским туристима у Бугарској наводи на закључак да је он имао саучесника, јавља агенција Франс прес. Аутопсија нападача самоубице чини део истраге коју спроводе полиција и тајне службе Бугарске, САД и Израела.

Физичке карактеристике нападача које је дала патолог Галина Милева разликују се од описа особе осумњичене да је покушала да изнајми утомобил вече уочи напада на аутобус на аеродрому у Бургасу на обали Црног мора.

Према речима Галине Милеве, нападач самоубица био је белац, имао је светле очи и густу браон косу. Према сведочењу очедвидаца, човек  који је хтео да изнајми аутомобил имао је скоро обријану главу и "личио је на Арапина".

Катја Касабова, новинарка и једна од уредница интернет сајта besove.bg, на којем су емитовани први снимци напада, изјавила је да "није сигурно" да је нападач самоубица иста особа која је покушала да изнајми аутомобил.

Бугарски министар унутрашњих послова Цветан Цветанов је рекао да се претпосатавља да је нападач самоубица био стар 36 година, а једини документ који је пронађен код њега је лажна возачка дозвола издата у држави Мичиген у САД.

Идентитет нападача још није утврђен, али се истражитељи надају да ће то ускоро бити учињено на основу дигиталног отиска његових прстију, и теста ДНК који је у току.

У експлозији која се догодила 18. јула на аеродрому бугарског црноморског летовалишта Бургас је поред нападача погинуло шест особа, међу којима пет Израелаца, а живот је изгубио и возач аутобуса, Бугарин муслиманске вере.

Израел је окривио Иран за организовање, а либански шиитски покрет Хезболах, за спровођење напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи