Читај ми!

"Алаху aкбaр" на улицама Скопља

Око 10.000 Албанаца протестовало против хапшења својих сународника који су осумњичени за петоструку убиство код Скопља. Уз пароле "Алах је један, алах је велики","Полицајци убице" и "Ко се не придружи издајник" прошетали улицама Скопља. Неколико мањих инцидената.

Група албанских демонстраната засула полицију каменицама током протеста против хапшења наводних радикалних исламиста у акцији "Монструм", што је био и једни инцидент током сат времена дугог протеста против хапшења у оквиру акције "Монструм".

На почетку скупа, у скопском Бит Пазару окупило се једва неколико стотина људи, али је, према полијским подацима, сат времена касније на улицама Скопља било скоро 10.000 људи.

Демонстранти су пред зградом владе Македоније узвикивали „Алах је један, Алах је велики", "Полицајци убице" и "Ко се не придружи издајник", и траже да се ослободе њихови сународници који су ухапшени због сумње да су извршили петоструко убиство на Смиљковском језеру код Скопља.

Демонстранти су гађали камењем зграду владе и поломили неколико прозора. После скупа, група демонстраната засула је каменицама зграду општине Чаир.

Полиција је саопштила да је у близини зграде владе Македоније оштећено једно путничко возило, док је на згради општине Чаир полупано неколико прозора.

Испред Кривичног суда, где су демонстранти прошли, налазиле су се јаке снаге полиције.

Протест под називом "Стоп монтираним случајевима" почео је после молитве у џамији.

Група се организовала преко друштвене мреже "Фејсбук" и они траже да се ослободе ухапшени у акцији "Монструм" са изговором да су Албанци муслимани, али да нису криминалци и терористи.

Окупљени грађани тврде да је у полицијској акцији приведено 70 људи и да су они били малтретирани у полицијским станицама.

Демонстранти су претходно блокирали улицу испред џамије Јаја Паша.

 

Број коментара 46

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво