Читај ми!

Македонија, каменице и песнице

Нова серија инцидената у Македонији. Каменовани аутобус и воз Скопље-Београд. Тирада албанских политичара о Великој Албанији. Нападнут и бивши званичник Демократске партије Албанаца. У четвртак дерби "највишег ризика" и могући судар "Балиста" и "Комита".

Непознате особе су, у одвојеним инцидентима, каменицама засуле школски аутобус и међународни воз Београд -  Скопље, али у тим нападима није било повређених. Настрадао је, међутим, бивши потпредседник ДПА Валон Бела, кога су, опет непознате, особе напале у Кондову.

Серија нових инцидента у Македонији уследила је после низа изјава албанских политичара о "историјским тежњама Албанаца да живе у једној држави". Последњу овакву изјаву дала је висока функционерка странке Алија Ахметија, Тетута Арифи, надовезујући се на тезе које су од почетка седмице бранили Хашим Тачи и његов презимењак из ДПА, Мендух.

Прави тест се, ипак, очекује сутра када у Тетову играју Шкендија и Вардар, па се власти, с правом, прибојавају могућег судара навијача та два тима, "Балиста" и "Комита.  

Три нова инцидента 

На подручју Куманова каменовани су аутобус у коме су били средношколци из села Никуштак који уче у Скопљу и међународни воз Скопље-Београд. Македонска полиција је саопштила да нико није повређен.

Синоћ око 19.30 сати, између кумановских села Љубодраг и Ново Село, на старом регионалном путу Скопље-Куманово, каменован је аутобус у коме су се превозили средношколци. Полиција је саопштила да нико од ученика није повређен, а неколико ђака је због стреса затражило лекарску помоћ. Оштећена су стакла аутобуса, а полиција трага за починиоцима.

Како су изјавили становници села Љубодраг, овакав инцидент није до сада забележен, а сваки дан аутобуси пролазе кроз ова села према селу Черкези, које је насељено албанским становништвом.

Градоначелник Куманова најавио је строжију полицијску контролу на путним правцима на том подручју.

Полиција је саопштила да је након овог инцидента, код кумановског села Опае, каменован и међународни воз Скопље-Београд. Према информацијама полиције, починиоци су највероватније становници околних села. Ни у другом инциденту повређених није било, али су поломљени прозори на једном вагону.

И на крају, у Кондову је нападнут Валон Бела, бивши функционер Демократске партије Албанаца, који је после прегледа пуштен из болнице, јер "повреде нису озбиљне". 

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво